Ecobark förfinar miljötekniken

Ecobark förfinar miljötekniken

Ecobark är ett företag som arbetar med vattenrening och miljöteknik. Grunden till företagets produkter är en filtermassa som bygger på tallbark – därav namnet Ecobark!

– Filtermassan är en helt naturlig produkt som vi ständigt utvecklar och som används för att fånga upp föroreningar. Massan kan användas löst eller packas i en ”kudde” eller i annan utrustning, berättar Per Nyman, vd på företaget.

Massan behandlas på olika sätt för att bli så effektiv som möjligt att suga upp olika typer av föroreningar och produkterna används idag i allt från biltvättar till inom industrin.

– Det finns mängder med användningsområden för Ecobark. Bland annat använder räddningstjänsten filtermassan som reningsmedel vid olyckor med utsläpp, berättar Per.

Ecobark är ett litet företag med begränsade resurser för produktutveckling. Samtidigt är utveckling nyckeln till framgång i miljöbranschen, menar Per.

– Därför är stöd från Almi avgörande för att lyckas. Vi har fått stöd i flera omgångar, men senast fick vi hållbarhetscheckar för att kunna vidareutveckla filtermassan så att den blir ännu bättre på att fånga upp tungmetaller och erbjuda en produkt som följer med i det allt hårdare regelverk som sätts upp för utsläpp, säger Per.

– Med hjälp av Almi kan vi få dubbel utväxling på det vi satsar på utveckling eftersom de matchar den summa du satsar själv. Det blir en push att komma ur startblocken, säger Per.

Kriterier

För att kunna söka en hållbarhetscheck måste du uppfylla nedanstående kriterier.

  • Du har ett företag med 1 till 250 anställda och en omsättning på minst 1 miljon kronor med en god ekonomi.
  • Du har ett projekt som innefattar en eller flera hållbarhetsområden, så som miljö, affärsetik, mångfald, jämställdhet etc.
  • Projektets totala kostnad ska vara mellan 50.000 – 300.000 kronor.
  • Företaget ska själv kunna finansiera 50 % av projektets totala kostnad.
Kontakta oss

Emanuel Schmit

Rådgivare
036-30 65 11
emanuel.schmit@almi.se

Marita Webeklint

Rådgivare
036-30 65 23
marita.webeklint@almi.se

Werner Hilliges

Rådgivare
036-30 65 24
werner.hilliges@almi.se

» Hagagruppen tar ansvar för hållbarheten «

Läs mer om hur Hagagruppen jobbar med CSR tack vare Almis hållbarhetscheck.

Läs mer

Klubbhusgatan 13, 553 03 Jönköping
Tel. 036-30 65 00
info.jonkoping@almi.se
www.almi.se/jonkoping